20111115

Kooky

Nahát, elég ritkán tejel mostanában a kutya, ez egy ilyen időszak, nézze el akinek van elnéznivalója

Ma viszont fialt kettőt, íme az első:

Ahogy visszanézem, Jan Sverák -ról nem most írok először, és élek a gyanúperrel, hogy nem is utoljára. Csehországban is teremnek nagy agyak, nemcsak fransziában bizonyos gondryk, meg ámerikában mirandák, ésatöbbi.
Jan az az ember, aki 23(!!!!!!!!!) évesen megcsinálta az Olajfalókat (naná, hogy emlékszünk), a '96-os Koljával besöpört egy Oszkárt (nem mintha előtte nem jelölték volna már többször), és ő csinálta a 2007-es Vratné Lahvé-t is, amiről ugyancsak írtam már.

Nos, egy jó másfél éve pedig kieresztette a Kooky-t (igen, mostanra jutott el hozzám a hír, sooner or later, nemigaz?), amit gyorsan meg kellene nézni, mert a troller ígéretes, kedves kis sztori, imádnivaló atmoszféra, egyszerűen jó szaga van a filmnek na.

ízelítő:





Olyannyira jó szaga van, hogy az a jó szag a jószimatú pénzeszsákokig is elért, a bankok/biztosítókig és az ügynökségekig, és azok karöltve nyúltak egy jókorát a cseh mestertől, és erre az atmoszférára és technikára felépítettek egy egész kampányt. Todd Mueller a rendező a Pysoptól.
Lelkük rajta, a végeredmény tényleg szép és kedves lett, Jan Sverák meg örüljön hogy két füle van mégsem szatyor, nemigaz?




A making of, így kell ilyet csinálni a kulisszák mögött. Szakmabeliek szeretik az ilyet.



.

Nincsenek megjegyzések:

Website counter

Saját bloglista