20110328

obertová és hetmerova kisasszonyok, valamint egy kis szofita land

.

Alexandra Hetmerova cseh lány nyerte idén a brüsszeli anima legjobb diákfilm díját, a Monstrán pedig a diákfilmek közönségdíját - mi még a Krok fesztiválon láttuk a filmjét, iszonyú kedves film, folytatni fogja a menetelést valószínűleg (ergo a film sem kerül fel egyhamar

amit egyelőre nézegetni tudtok, az ez a néhány kép a filmből











...
Veronika Obertová pedig szlovák, az ő filmje Villiam, ami, hát, nem mondom hogy a kedvenc filmem, de sok díjat bezsebelt már, a technikája érdekes, és vannak benne szép dolgok. Ha már a Swimming Pool-t nem tudom kirakni, kirakom hát ezt. (mozivásznon elsőre sokkoló volt ez a papírszáj-fixációs technika, de aztán hozzá lehet szokni..


Viliam from veronika obertova on Vimeo.



ha jó látom, van egy magyar díjazott is a Monstrán, de furán van kiírva a neve, így inkább először megkérdeztem e-mailben, mielőtt elkiabálnám :)



viszont: ami már látható: a brüsszeli Animán idén special mention járt Tari Zsófinak, a Szofitaland c. diplomafilmjéért, gratulálunk neki itt is, nem csak személyesen :)

Zsófi cuccai több helyen is fellelhetőek a neten, ő ért a brandépítéshez (ellentétben Hetmerova kisasszonnyal, akinek egypár régi munkáján kívül nemsokmindent dob a net


.

Nincsenek megjegyzések:

Website counter

Saját bloglista